Pogoji uporabe

Pri SPARKASSE LEASING S d.o.o. skrbimo, da je spletna stran redno posodobljena, ter da se na nje nahajajo informacije, ki jih potrebujete. Vsi podatki, ki se nahajajo na spletni strani, so zgolj informativne narave in niso nadomestilo za osebno svetovanje pri finančnem svetovalcu.

Prav tako SPARKASSE LEASING S d.o.o. ne prevzema odgovornosti za napake v vsebini ali netočnost objavljenih podatkov, do katerih je prišlo zaradi nepredvidljivih vzrokov ali napak pri vnosu.

SPARKASSE LEASING S d.o.o. ne odgovarja za vsebino in obliko podatkov spletnih strani, do katerih se vstopa preko povezav, ki niso neposredno vezane na SPARKASSE LEASING S d.o.o.. Vzpostavitev povezav na tovrstne strani je na lastno odgovornost, ter SPARKASSE LEASING S d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito osebnih podatkov ter točnost informacij na teh spletnih straneh.

Spletno stran http://www.s-leasing.si/ je intelektualna lastnina SPARKASSE LEASING S d.o.o.. Prepovedano je vsakršno javno objavljanje, reprodukcija, prodajanje ali spreminjanje brez pisnega soglasja SPARKASSE LEASING S d.o.o.

Kazniv je vsak poskus nepooblaščenega spreminjanja, preoblikovanja in povzročitev trajne ali začasne neuporabnosti spletne strani http://www.s-leasing.si/ ter njenih podatkov. Prav tako je kaznivo nepooblaščeno dostopanje mimo spletnih strani do kakršnihkoli drugih podatkov v okviru informacijskega sistema SPARKASSE LEASING S d.o.o.

Finančni leasing

Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov V Sparkasse Leasing S d.o.o. (v nadaljevanju: leasing), kot zaupanja vredni instituciji varujemo osebne podatke svojih strank na najvišji ravni. Leasing spoštuje zasebnost uporabnikov spletnega mesta, zato vaše podatke skrbno hranimo, hkrati pa bi jih radi obdelovali tudi z namenom prilagajanja naše ponudbe vašim željam in potrebam. Tako bi lahko zagotavljali učinkovitejšo komunikacijo, boljšo uporabniško izkušnjo in vam lahko še bolj prilagodili nove produkte in storitve.

V leasingu se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato z njimi ravnamo v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Skladno z novo ureditvijo, ki jo prinaša Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov – GDPR, veljavna od 25.05.2018 dalje) in vsakokrat veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov, mora leasing kot upravljavec osebnih podatkov omogočiti posameznikom, katerih osebne podatke obdeluje, da so seznanjeni z vsemi relevantnimi informacijami o obdelavi, ki jo izvaja.

Leasing bo osebne podatke, pridobljene na svojem spletnem mestu, hranil in varoval, tako da ne bo prišlo do morebitnih neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam. V leasingu se zavezujemo, da osebnih podatkov ne bomo posredovali, posodili ali prodali tretji osebi brez predhodne pridobitve privolitve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki oziroma brez podlage v zakonu, razen pogodbenim obdelovalcem, ki za leasing izvajajo podporo njenim poslovnim procesom oziroma aktivnostim. Ti bodo podatke obdelovali izključno v imenu in za račun leasinga, kot bi jih leasing obdeloval sam. Zaposleni v leasingu osebne podatke obdelujejo izključno v okviru svojega dela.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov (DPO) v Skupini Sparkasse je dosegljiva na elektronskem naslovu dpo@sparkasse.si ali na telefonski številki 00386 1 583 25 30. Za uveljavljanje pravic posameznika (sprememba ali preklic privolitve, seznanitev, popravek, izbris, idr.) leasing obvestite na e-naslov: dpm@S-Leasing.si ali po navadni pošti na naslov: Sparkasse Leasing S d.o.o., Cesta v Kleče 15, 1000 Ljubljana.

V okviru opravljanja svoje dejavnosti v leasingu zbiramo in obdelujemo različne vrste osebnih podatkov. Leasing obdeluje osebne podatke le v primeru, da ima za posamezen namen obdelave ustrezen pravni temelj, ki je lahko:
  • pogodba o lizing storitvah, produktih oziroma pogajanja za sklenitev takšne pogodbe;
  • neposredno poseben zakon;
  • osebna privolitev posameznika, na katerega se nanašajo podatki;
  • zakonit interes leasinga ali tretje osebe, nad katerim ne prevladajo interesi oziroma pravice posameznika.
Leasing je, kot upravljavec osebnih podatkov, z namenom uresničevanja načela poštene in pregledne obdelave, pripravil Splošne informacije o varstvu osebnih podatkov (Splošne informacije), ki posamezniku na enem mestu omogočijo pridobitev vseh relevantnih informacij, ki se nanašajo na obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvaja leasing. Splošne informacije so dosegljive tukaj.

Uporabniki spletnega mesta leasinga imajo možnost, da prek spletnih obrazcev pridobijo dodatne informacije o ponudbi in storitvah, naročijo storitev ali se dogovorijo za svetovanje v poslovni enoti.

Šteje se, da je uporabnik spletnega mesta, ki vnese svoje osebne podatke v spletni obrazec z namenom povpraševanja po lizing produktu oziroma storitvi, seznanjen da leasing osebne podatke obdela in hrani, kot zahteva veljavna zakonodaja za namen sklenitve lizing produkta. Leasing se zavezuje vse pridobljene podatke hraniti, varovati in obdelovati ter omogočati uporabniku vse pravice skladno z veljavno zakonodajo

O piškotkih

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce. Spletna stran http://www.s-leasing.si/ uporablja Google Analytics, ki je Googlovo brezplačno orodje za spletne analitične podatke. Google Analytics nastavi piškotke v domeni spletnega mesta, ki ga obiščete. Uporablja več piškotkov z imeni, kot sta »__utma« in »__utmz«. Več o tem si lahko preberete na uradni spletni strani Google Analytics.

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete, ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite svoj brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika.

Finančni leasing